Politici e elezioni, Voto libero e di partecipare attivamente alla democrazia, Voto per il cambiamento, On line referendum
Slobodan Samardžić

Слободан Самарџић: Влада гарантује Србима са севера КиМ ...

Slobodan Samardžić 62%

button ElectionsMeter.com

Слободан Самарџић: Влада гарантује Србима са севера КиМ оно што мора да им одузме по бриселском споразуму... оно што мора да им одузме по бриселском споразуму

 

Премијер Ивица Дачић отворено је након последњег бриселског сусрета са Хашимом Тачијем поручио да „Косово имамо у Уставу, али да Уставни суд не може да га врати у уставни оквир”, уз опаску да је време да “утувимо себи у главу да нам је нешто отето и да гледамо да спасемо шта се спасти може”, те да “ако неко има нешто боље, нека каже шта је алтернатива”.

 

– Ово је изречено директно на адресу ДСС-а, јер смо ми једина парламенарна странка која држи и до Устава и до Косова, будући да су то две уско повезане ствари – каже за „Дневник” потпредседник Демократске странке Србије проф. др Слободан Самарџић. – Али, из наведеног цитата се види и политички став премијера Дачића према наводној чињеници „да нам је нешто отето“. Јер, ако нам је „нешто отето“, Влада може то да призна као готову ствар, па још и да примени срамни споразум о тзв. заједничком управљању границом између “Србије” и „отетог Косова“. Међутим, Влада може такав чин, као еминентно насилан, и да не призна и да изгради стратегију и политику отпора. Тек у овом другом случају Устав игра делатну улогу. У супротном, тај Устав је пре предмет практичне деградације него оквир понашања државних органа, како у њему и пише.

 .

Мирослав Стајић

 

Прочитајте више: ВИДОВДАН.ОРГ (09 децембар 2012)


martina -
Bandiera cheno spam

ElectionsMeter non è responsabile per il contenuto del testo. Semper Si prega di fare riferimento all'autore. Ogni testo pubblicato sul ElectionsMeter dovrebbe includere nome originale dell'autore e il riferimento alla fonte originale. Gli utenti sono obbligati a seguire avviso di violazione del diritto d'autore. Si prega di leggere attentamente la politica del sito.

Torna al sondaggio: > Serbia > Politici > Slobodan Samardžić
 
load menu