Politici e elezioni, Voto libero e di partecipare attivamente alla democrazia, Voto per il cambiamento, On line referendum
Serafim Urechean

Serafim Urechean despăgubit pentru dosarul "ambulanţelor"

Serafim Urechean 44%

 

 

Serafim Urechean

 

Liderul AMN a câştigat 500 de mii de lei drept despăgubiri pentru dosarul "ambulantelor". Procuratura Generală și CCCEC vor să atace decizia de judecată care-l favorizează pe Serafim Urechean

Liderul AMN, Serafim Urechean, a confirmat pentru Adevărul victoria în procesul împotriva Procuraturii Generale și CCCEC, de la care a solicitat despăgubiri pentru perioada când a fost acuzat pentru în dosarul „ambulanțelor“. Fostul primar al Chișinăului spune că inițial a solicitat 5 milioane de lei de la ambele instituții, însă instanța de judecată a hotărât acordarea a doar 10% din cuantumul pretins, în valoare de 500.000 de lei. Întrebat ce va face cu banii, liderul AMN a glumit pe seama daunelor câștigate, spunând că îi va da la copii. „Mânzul e în iapă, iar capastrul e deja pe el”, a mai  glumit Urechean.

În schimb, reprezentanții Procuratura Generală sunt rezervați în privința plății acestor daune. „Procuratura așteaptă să recepționeze Hotărârea de judecată în cazul domnului Urechean, în 20 de zile de la pronunțarea ei, apoi o vom ataca“, a spus ofițerul de presă al Procuraturii Generale din Chișinău, Maria Vieru. Și CCCEC a adoptat o poziție defensivă, până la recepționarea deciziei de judecată. „Nu ne vom expune, deoarece nu am văzut motivele care au stat la baza deciziei instanței de judecată. Cel mai probabil vom ataca această decizie“, a precizat purtătorul de cuvânt al CCCEC, Angela Starinschi.

În anul 2004 Procuratura Generală l-a acuzat pe Serafim Urecheanu, pe atunci primarul Capitalei, de abuz de autoritate şi de prejudicierea bugetului municipal cu 4 milioane de lei după ce au fost procurate 40 de ambulanţe pentru Spitalul de Urgenţ. din Chişinău.

 

Andrei Rizescu

 

 

10 ian 2011 

Sursa: www.adevarul.ro

2011 -01-20


Kira -
Bandiera cheno spam

ElectionsMeter non è responsabile per il contenuto del testo. Semper Si prega di fare riferimento all'autore. Ogni testo pubblicato sul ElectionsMeter dovrebbe includere nome originale dell'autore e il riferimento alla fonte originale. Gli utenti sono obbligati a seguire avviso di violazione del diritto d'autore. Si prega di leggere attentamente la politica del sito.

Torna al sondaggio: > Moldavia > Politici > Serafim Urechean
 
load menu