Politici e elezioni, Voto libero e di partecipare attivamente alla democrazia, Voto per il cambiamento, On line referendum
Enhedslisten

Enhedslisten: Grim sag for Birthe Rønn ‎

Enhedslisten 44%

button ElectionsMeter.com

 

Enhver snak om at sende asylansøgere tilbage til Grækenland må nu være slut, lyder det fra Enhedslisten. Det er nu for alvor slået fast, at den danske regering brød konventionerne, da man i efteråret tilbagesendte en stribe asylansøgere til Grækenland.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens politiske ordfører, Johannes Schmidt-Nielsen, oven på Menneskeretsdomstolens kendelse, der har givet en afghansk asylansøger medhold i, at hans sag skal behandles i Belgien og ikke i Grækenland.

- Det her er en grim sag for Birthe Rønn og regeringen. Det er også den danske regering, der er blevet dømt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Stik imod anbefalinger fra Amnesty, Red Barnet og andre organisationer begyndte regeringen sidste sommer at sende flygtninge tilbage til det græske asyl-kaos. Og nu er det slået fast, at de handlede i klar modstrid mod konventionerne. Præcis som Enhedslisten advarede om, siger hun.

Nu må enhver snak om tilbagesendelser til Grækenland være slut, lyder meldingen fra Enhedslistens politiske ordfører.

- Det vigtigste er nu, at regeringen permanent stopper alle tilbagesendelser til Grækenland, indtil der er kommet styr på det græske asylsystem. Og indtil Grækenland kan leve op til sine forpligtelser, må Danmark behandle flygtningenes asylsager, for ellers kommer de til at sidde i et retsløst limbo, siger Johannes Schmidt-Nielsen.

Også Socialdemokratiets integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, påpeger, at Danmark skal rette sig efter dommen.

- Vi er optaget af, at Dublin-konventionen bliver fastholdt som princip. Vi må erkende, der er en situation i Grækenland, som er meget uoverskuelig, og derfor kan vi ikke bare overlade de mennesker til det kaos, siger han.

- Birthe Rønn Hornbech skal følge dommen, siger han.

Den såkaldte Dublin-forordning slår fast, at det som hovedregel er det EU-land, hvor en asylsøger først søger om asyl, som har ansv. ret for at behandle ansøgningen. 

 

 

21. 01. 2011

Kilde: jv.dk

22.01.2011


Kira -
Bandiera cheno spam

ElectionsMeter non è responsabile per il contenuto del testo. Semper Si prega di fare riferimento all'autore. Ogni testo pubblicato sul ElectionsMeter dovrebbe includere nome originale dell'autore e il riferimento alla fonte originale. Gli utenti sono obbligati a seguire avviso di violazione del diritto d'autore. Si prega di leggere attentamente la politica del sito.

Torna al sondaggio: > Denmark > Parti > Enhedslisten
 
load menu